Terug

Kleine Megalodon tanden (9)

In deze categorie vind je de kleine Megalodon tanden. Deze tanden zijn de meest common maar nog steeds stuk voor stuk fantastische collectors items. Deze tanden voegen een prachtige waarde en verhaal aan jou collectie toe.

Filters

Kleine Megalodon tanden

Wat betekent het woord 'Megalodon'?

Megalodon" staat voor "Grote Tanden", wat eigenlijk een heel korte en duidelijke betekenis is, en de eerste tanden die door wetenschappers werden gevonden en onderzocht dateren van ongeveer 20 miljoen jaar geleden.

De zoektocht naar Megalodon tanden, andere bewijzen en fossielen gaat vandaag de dag nog steeds door. Dit betekent dat de Megalodon vroeger in grote aantallen door de oceanen zwierf.

Het mooie van de vondsten, en daarom ook het meest interessante, is dat ze bijna allemaal in warmere wateren gevonden worden. Dit vertelt ons dat de Megalodon vooral een voorkeur had voor de warme wateren.

De onoverwinnelijke Megalodon

De Megalodon was een angstaanjagende haai uit het Mioceen en was ook de grootste soort die ooit op aarde leefde.

Waarom zeg ik de grootste? De Megalodon kon een lengte van 18 meter bereiken en 60.000 kilo wegen. De verzamelde gegevens geven ons tot op de dag van vandaag veel informatie over de Megalodon.

Het was een haai waarmee niet te spotten viel en niet veel diersoorten durfden dit aan. De haai had ook tanden die een lengte van 19 cm konden bereiken.

Kleine tanden van 4-7 cm

De Megalodon stond bekend om zijn grote tanden. Echter, niet alle tanden waren van de horrorlengte. De Megalodon had ook veel kleinere, eveneens grote tanden. Tussen de 4 en 7 centimeter. Bovendien had de haai 5 rijen tanden van verschillende lengte.

De tanden van de Megalodon kunnen worden onderverdeeld in 4 categorieën: klein, middelgroot, groot en gigantisch. Dit maakt het voor verzamelaars natuurlijk erg interessant om tanden van alle maten te hebben. De grootte van de tanden maakt ook het prijsverschil, evenals het gewicht.

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »