Terug

Kleine Megalodon tanden (14)

In deze categorie vind je de kleine Megalodon tanden. Deze tanden zijn de meest common maar nog steeds stuk voor stuk fantastische collectors items. Deze tanden voegen een prachtige waarde en verhaal aan jou collectie toe.

Filters

Kleine Megalodon tanden

Wat betekent het woord 'Megalodon'

De 'Megalodon' het staat voor 'Grote Tanden' eigenlijk een hele korte en duidelijke betekenis.De eerste gevonden tanden die ook nog eens zijn onderzocht gaan volgens wetenschappers ongeveer 20 miljoen jaar terug. Er wordt tegenwoordig nog steeds veel gezocht naar Megalodon tanden en eventueel ander bewijs en fossielen. We kunnen inmiddels wel stellen dat er ontzettend veel tanden gevonden worden. Dit houdt in dat de Megalodon vroeger in grote aantallen rondzwierf in onze grote oceanen. Het leuke en daarmee ook wel het meest interessante van de vondsten is dat ze vrijwel allemaal worden gedaan in de warmere wateren. Dit vertelt ons dat de Megalodon voornamelijk de warme wateren verkoos.

De onoverwinnelijke Megalodon

Het is een prachtig oeroud schepsel uit het Mioceen tijdperk en daarnaast ook de grootste haaiensoort die ooit op deze aarde geleefd heeft. Waarom zeg ik de grootste? De Megalodon kon met gemak een grootte van 18 meter en een gewicht van 60.000 kilo behalen. Deze gegevens plaatsen de Megalodon dan ook meteen aan de top van de voedselketen. Het was een haai om niet mee te sollen en dit durfde dan ook niet veel dierensoorten aan. De haai had daarnaast tanden die een lengte van 19 cm zouden kunnen bereiken.

Kleine tanden 4-7 cm

De Megalodon stond bekend om zijn grote tanden. Niet alle tanden waren echter van de horror lengte. De Megalodon had ook veel kleinere tanden, eveneens groot hoor. Tussen de 4 en 7 centimeter. Daarnaast bezat de Megalodon 5 rijen aan tanden en deze waren van varierende lengtes. Wanneer je denkt aan Megalodon tanden kun je deze in de volgende 4 categorieën indelen: kleine, middelgrote, grote en gigantische tanden. Dit maakt het natuurlijk voor verzamelaars ontzettend interessant om van elke grootte tanden te bezitten. De grootte van de tanden maakt natuurlijk ook meteen het prijsverschil, dit geldt overigens ook voor het gewicht.

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box