Terug

Opalen (gems) (61)

Heb je altijd al een mysterieuze steen willen hebben? Verzamel jij edelstenen of fossielen? Dan ben je bij Megalodontand.nl aan het juiste adres. Wij hebben zojuist een nieuwe opalen-lijn uit laten komen. Neem eens een kijkje.

Filters

Opalen (gems)

De wereld van Opalen is een wereld van mysterie, kleuren en vormen. Opalen komen in zoveel verschillende vormen, kleuren en prijsklassen, dat er altijd wel een Opaal voor iedereen beschikbaar is en zeg nou zelf: Je wilt zoiets prachtigs toch zeker in jouw collectie? Wij zijn zelf fanatieke stenen verzamelaars en hebben hier een fantastische hobby aan over gehouden. Nu willen wij diezelfde passie en hobby graag uitdragen naar de rest van de wereld. Hierom zijn wij gestart met de verkoop van toch wel misschien de meest prachtige stenen die wij in onze collectie hebben, de opaal.

De opalen zijn dankzij de kleuren die zij bezitten een waar genoegen om naar te kijken en je daarnaast af te laten vragen hoe een steen zulke prachtige kleuren heeft gekregen, gevormd en of bij zich draagt.

Een opaal, wat is dat?

Een opaal is een edelsteen en afkomstig van de kwartsfamilie. Opalen staan er om bekend dat ze doorschijnend zijn en in sommige gevallen zelfs doorzichtig. De opalen hebben daarnaast de meest prachtige kleurenpaletten, zo kunnen ze ook de status 'play of colours' bereiken. Dit houdt in dat die betreffende opaal alle kleuren van de regenboog laat zien. Wist je ook dat opalen dienen als opvulling van gaten bij rotsformaties en daarnaast ook nog eens kunnen ontstaan bij fossiel vorming? Dit is een ontzettende gave edelsteen.

De opaal en zijn geschiedenis

Edelstenen worden sinds de oudheid al bewerkt. Opalen zijn hier een prachtig voorbeeld van. In de oudheid werd opaal voornamelijk gebruikt voor primitief gereedschap. In een veel later stadium kwam je de opalen ook tegen in sieraden. Vermoedelijk waren Assyriërs, Romeinen en Babyloniërs de eerste die gebruik maakten van opalen. In de vroegere tijd schreef men al over de opaal dat dit een magische steen zou zijn, welke verschillende ziekten zonder problemen zou kunnen genezen. De opaal zou onder andere het hart kunnen genezen, of zorgen tegen kunnen gaan, het zou zelfs blindheid kunnen doen verdwijnen. De opaal is dus niet alleen hedendaags een prachtige kleurrijke en mysterieuze steen.

Gebruik in het verleden

Zoals hierboven al vermeldt werden opalen vroeger veelal gebruikt om ziekten, blindheid en melancholie tegen te gaan. De opaal is vanuit de 16e eeuw naar Europa gekomen in de tijden van de Spaanse inquisitie. De opaal werd toen al gezien als een steen die geluk zou brengen. De steen heeft daarna een kleine dip gehad maar is intussen weer razend populair.

Verzorging van opalen

Het klinkt misschien ontzettend raar, opalen verzorgen. Hoe kom je er op, is misschien wel de vraag die je jezelf stelt. Lees dit stukje zeker door. Dit kan er zomaar voor zorgen dat jij ontzettend lang van jouw aangekochte opalen kan genieten. In de reeks edelstenen zijn opalen misschien wel één van de meest kwetsbare edelstenen. De opaal staat erom bekend dat hun hardheid een heel stuk lager is dan die van andere edelstenen en daarom ook meer zorg nodig hebben, denk hierbij bijvoorbeeld aan een zachtere behandeling. Natuurlijk kan iedere edelsteen op een bepaald moment breken, kleur en glans verliezen wanneer er niet voorzichtig mee wordt omgegaan.


Een opaal kan bijvoorbeeld beschadigen (uitdrogen) bij een langdurige blootstelling aan chemische middelen en oplosmiddelen. Wat gebeurt er dan precies wanneer een steen uitdroogt? De steen verliest zijn kleuren. Let daarom ook extra op met middelen zoals chloor of zelfs bleek. Draag de opalen daarnaast natuurlijk niet met sporten, huishoudelijke taken of zelfs wanneer je in de tuin werkt. De opaal is prachtig om naar te kijken en ook als sieraad. Deze wil je echter natuurlijk niet vervuilen. Je kunt in de tuin en in huis tijdens taken natuurlijk heel makkelijk zomaar langs metaal afschuren / krassen. Voorkom dat een prachtige steen zoals de opaal daardoor een beschadiging oploopt.

Ethiopische Welo opalen verzorging

Dan komen we nu aan bij de Welo opalen, ook wel Ethiopische opalen. Deze vind je voornamelijk terug in onze webshop. De reden dat wij Welo opalen apart hebben genomen voor wat betreft de verzorging is omdat deze opalen een net iets andere verzorging behoeven. Dit heeft er namelijk mee te maken dat de Welo opaal water kan absorberen. Het belangrijkste aspect bij deze opalen is dus dat ze niet ondergedompeld worden in water. De Welo opalen kunnen hierdoor de kleuren verliezen. Dit is gelukkig niets om van te schrikken, dat komt, wanneer ze op een natuurlijke wijze kunnen drogen ze hun kleuren weer terug kunnen krijgen. Het is daarbij volledig afhankelijk van hoe groot de opaal is en hoelang ze in het water hebben gelegen alvorens ze de kleuren terug krijgen. Vermijd daarom ook huid en badolie. Wil je ze dolgraag oppoetsen voor het behoud van de prachtige glans? Gebruik dan een zachte droge doek.

Bestel jouw favoriete opaal makkelijk online.

Bij onze webshop: Megalodontand.nl vind je een mooi en breed assortiment aan opalen. Heb je de opaal gevonden die helemaal bij jou past, bestel deze dan gemakkelijk online en betaal met een betaalmiddel naar voorkeur. Wij zorgen er vervolgens voor dat je favoriete opaal met alle zorg wordt verpakt, zodat ze net zo mooi aankomen als op de foto. Bij besteding van €60 zijn de verzendkosten geheel gratis!Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »