Terug

Middelgrote Megalodon tanden (22)

In deze categorie vind je de middelgrote Megalodon tanden. Deze tanden zijn iets meer common maar nog steeds stuk voor stuk fantastische collectors items. Deze tanden voegen een prachtige waarde en verhaal aan jou collectie toe.

Filters

Middelgrote Megalodon tanden

De betekenis van "Megalodon

Wanneer je het woord "Megalodon" opzoekt, krijg je een kleine en zeer duidelijke betekenis: "Grote Tanden". De oudste tanden van de Megalodon die ooit zijn gevonden dateren van ongeveer 20 miljoen jaar geleden.

Er is een Megalodontand gevonden van maar liefst 19 cm lang. Dit is natuurlijk absurd. Bedenk dat de Megalodon 5 rijen tanden van dit kaliber en kleiner had.

De reden dat de naam Megalodon aan de haai is gegeven, is dat er geen andere fossielen van de Megalodon zijn gevonden dan zijn tanden.

De Megalodon

De Megalodon heerste over de oceaan van het Mioceen tot het Plioceen. Deze haaiensoort was zo sterk, groot en imposant dat geen enkele andere diersoort ermee kon concurreren. Dit zorgde ervoor dat de haai geen enkele vijand of prooi had.

Laten we dus heel eerlijk zijn. Er is geen enkel dier dat zich op deze haai zou werpen. De Megalodon moest trouwens blijven eten. Dankzij zijn grootte had deze haai elke dag tonnen voedsel nodig om in leven en actief te blijven. Misschien een leuk feitje over de Megalodon. De Megalodon had 5 rijen tanden, en als er een uit viel, groeide er een andere terug. Dus de Megalodon bleef zijn hele leven zijn tanden wisselen. Dit maakt hem misschien nog angstaanjagender.

Middelgrote tanden 8-10 cm

We weten dat de tanden van de Megalodon groot waren. De grootte van de tanden zou een mix zijn van kleine, middelgrote, grote en gigantische tanden. Dit maakt het natuurlijk erg interessant voor verzamelaars om tanden van elke grootte te hebben. De grootte van de tanden maakt ook verschil in prijs, gewicht, lengte en hoe indrukwekkend de tanden zijn.

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »