Terug

Complete Megalodon tanden (alle) (38)

Bij deze categorie kun je álle complete Megalodon tanden vinden die wij op dit moment aanbieden. De Megalodon tanden zijn van hoog naar laag gesorteerd.

Filters

Complete Megalodon tanden (alle)

Wij van Megalodontand.nl zijn gefascineerd door één van de meest imposante en legendarische wezens welke ooit in onze wateren heeft gezwommen. De Megalodon heeft een enorme en blijvende indruk achtergelaten op onze planeet en in onze historie. Het meest unieke aan deze haaiensoort kijkende vanuit de hedendaagse tijd is dat er bijna niets van de Megalodon te vinden is. Wanneer het namelijk gaat om de fossielen van de Megalodon kunnen we enkel de tanden terugvinden. Dit komt omdat deze reuzenhaai vrijwel alleen bestond uit kraakbeen. Dit vergaat natuurlijk door de jaren heen.

De mysterieuze Megalodon

Hoewel we ons nu weinig kunnen voorstellen van de aard en grootte van deze haai, was de Megalodon miljoenen jaren geleden de meest gevreesde soort in de oceaan. Deze gigant vrat alles op wat in zijn pad kwam. Het mag gezegd worden dat de Megalodon misschien wel de meest grote jager ooit is geweest in onze oceanen. Met groot bedoelen we natuurlijk niet alleen de reputatie maar ook de daadwerkelijke lengte. Deze haai kon namelijk een lengte bereiken van wel 18 meter.

Wat maakt een complete Megalodon tand zo speciaal?

De Megalodon tanden waren natuurlijk extreem groot, ze konden zelfs een grootte bereiken van wel 16 centimeter. Met deze grootte komt natuurlijk ook sneller een breuk, helemaal wanneer je kijkt naar het jachtgedrag van de Megalodon. Deze was bruut en er kwam veel geweld bij kijken. Dit kan een tand snel doen afbreken. Dit is dan ook de reden dat een puntgave Megalodon tand een uiterst zeldzame vondst is. Het komt namelijk sneller voor dat je een gespleten Megalodon tand tegen komt. Dit kan natuurlijk te maken hebben met het afbreken van een tand tijdens gevechten of jachten maar ook door de miljoenen jaren dat deze tand al in de oceaan ligt.

Hoe kopen wij onze tanden in?

Wij werken enkel samen met duikers en mijnwerkers waarbij integriteit en authenticiteit vooraan staat. Dit staat namelijk hoog bij ons in het vaandel. Deze tanden worden op een duurzame en verantwoorde wijze gedolven. Daarnaast doen onze partners dit al jaren en kunnen wij dankzij hen onze klanten de authenticiteit bieden.

De Megalodon tand als pronkstuk van elke collectie

Ben jij een fanatieke verzamelaar van fossielen of iemand die geïnteresseerd is in de natuurlijke geschiedenis? Dan kan een Megalodon tand en het liefst een volledige Megalodon tand niet ontbreken. Dankzij de imposante grootte en fascinerende historie is een Megalodon tand het pronkstuk van elke collectie. Het is daarnaast een prachtige conversatie starter.

Heeft mijn Megalodon tand verzorging nodig?

Een complete Megalodon tand is naast zijn zeldzaamheid ook ontzettend waardevol vanwege zijn ouderdom. Het is daarom belangrijk om jouw Megalodon tand met de uiterste zorg te behandelen. Kies er daarom voor om het fossiel uit de directe zon te houden, vrij te houden van stof maar ook van extreme temperaturen en vochtigheid. Zo houdt jouw fossiel zijn waarde en integriteit.

Koop jouw Megalodon tand bij Megalodontand.nl

Wij bieden enkel authentieke en hoogwaardige tanden aan en zijn zo zeker van onze partners dat wij bij iedere verkochte tand een COA uitschrijven, oftewel een Certificate Of Authenticity. Op dit certificaat staat onder andere de lengte, het gewicht, het tijdperk en nog veel meer. Daarnaast staan wij altijd klaar om de vragen van onze klanten te beantwoorden.

Een Megalodon tand is een investering

Megalodon tanden zijn in de afgelopen jaren ontzettend gestegen in waarde en dan natuurljik vooral de complete tanden. Deze worden namelijk steeds zeldzamer. Wanneer je dus een tand koopt uit het assortiment van Megalodontand.nl investeer je natuurlijk niet alleen in jouw collectie maar ook nog eens in een tand waarvan de waarde enkel blijft stijgen.

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »