Terug

Gebaseerd op prijs (2)

Op zoek naar een Megalodon tand voor een specifieke prijs? In deze categorie kun je kiezen tussen tanden onder €150,- en Megalodon tanden boven €150,-.

Gebaseerd op prijs

Wij van Megalodontand.nl zijn trots op onze uitgebreide collectie Megalodon tanden. We hebben namelijk een uitgebreide collectie kunnen samenstellen die past bij alle budgetten en interesses. Wanneer wij praten over fossielen gaat het natuurlijk voornamelijk over de Megalodon. De angstaanjagende heerser van de prehistorie. De tanden die wij hebben verkregen van dit wonderlijke dier variëren natuurlijk ontzettend in grootte, maar ook in conditie, zeldzaamheid en afkomst. Wij gaan in deze categorie dieper in op onze collectie, zodat jij een goed beeld krijgt over de Megalodon tanden en hun bijbehorende prijsklassen.

Hoe bepalen wij de prijs van een Megalodon tand

Voordat we gaan kijken naar de prijsklassen van de Megalodon tanden is het natuurlijk interessant om te weten hoe de prijs van een Megalodon tand nou eigenlijk bepaald wordt. Wanneer je een Megalodon tand prijst kijk je naar de conditie, zeldzaamheid, afkomst, kleur en de enamel.

De beginnersklasse

Wanneer je start met jouw verzameling, kijk je logischerwijs naar het betaalbare segment. Deze tanden zijn overigens ook uiterst geschikt om te geven als een cadeau. Maar waarom heet het nou een beginners tand? Wat is hier anders aan dan bij de reguliere Megalodon tanden? Deze tanden zijn:

 • Kleiner van formaat.

 • Niet complete tanden of fragmenten.

 • getekend met slijtage of natuurlijke beschadigingen.

Deze tanden hebben ieder een eigen verhaal te vertellen. Is de tand gebroken tijdens een gevecht of een jacht? Wat was het dieet van deze gigant? Dat is het prachtige aan deze type tanden. Dit is dan ook de reden dat ze een uiterst unieke eigen waarde hebben.

De middenklasse

Deze Megalodon tanden vallen onder een iets duurder segment. Dit komt omdat de tand natuurlijk een nog betere kwaliteit bezit. Dit segment is voor de verzamelaar die graag wat meer uitgeeft voor een prachtige tand. Deze tanden staan er in de regel om bekend dat ze:

 • Vaak groter zijn en meer compleet.

 • Een goed behouden enamel en structuur hebben.

 • Deze tanden komen in de regel ook nog eens van bekendere locaties.

De premiumklasse

Dit is natuurlijk het ultieme topsegment onder de Megalodon tanden. Onder dit segment vallen de meest zeldzame, grootste en best bewaarde tanden in onze collectie. Hier zul je tanden terugvinden die:

 • Vaak een grootte hebben van boven de 15 cm.

 • Nagenoeg tot perfect bewaard zijn gebleven.

 • Deze tanden komen vaak uit de bekende vindplaatsen en kunnen ook nog eens gelinkt worden met bijvoorbeeld een belangrijke wetenschappelijke ontdekking.

Een onschatbare investering in jouw toekomst

Een Megalodon tand is niet alleen een natuurlijke schat, sterker nog, een Megalodon tand kan tegenwoordig zelfs gezien worden als een investering. Zoals bijvoorbeeld andere verzamelobjecten, denk hierbij bijvoorbeeld aan kunst. Deze prachtige fossielen kunnen namelijk in waarde toenemen op het moment dat de schaarste groter wordt en de vraag toeneemt.

Conclusie

Of je nou een beginnende verzamelaar bent of een doorgewinterde veteraan, Megalodontand.nl heeft altijd een passende tand voor jou. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om een tand uit de beginnersklasse of een onvergetelijk pronkstuk voor jou collectie.

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »