Terug

Australische opalen (2)

Neem eens een kijkje tussen de meest mooie en begeerde opalen in de wereld. Australische opalen staan bekend om pure kwaliteit en schoonheid. Daarnaast zijn Australische opalen een ware investering.

Filters

Australische opalen

Wat is een Australische Opaal?

Een Australische opaal is een uiterst unieke en zeldzame edelsteen, welke te vinden is in de mijnen van Australië. De Australische opaal staat bekend om zijn prachtige en diepe kleuren. Wanneer we gaan kijken naar de opaal in het algemeen, dan is de Australische opaal de meest begeerde en de meest exquise van alle opalen soorten.

De geschiedenis van de Australische opaal

De opaal is voor het eerst ontdekt in de 19de eeuw. Deze opalen werden gevonden in Tibooburra, New South Wales. Sinds deze ontdekking is de populariteit van de opaal alleen maar gegroeid. Tot op heden levert Australië meer dan 90% van de totale opalen op de markt.

Verschillende soorten Australische opalen

Australische opalen zijn er in veel verschillende soorten, deze hebben natuurlijk elk zijn eigen schoonheid. We gaan er nu eens dieper op in.

Zwarte Opaal

De zwarte opaal wordt voornamelijk gevonden in Lightning Ridge, New South Wales. Lightning Ridge staat bekend om de meest zeldzame en dure opalen. De zware opaal staat bekend om zijn donkere basis kleur en daarin ontzettend felle en diepe kleuren. Dit is wat de zwarte opaal zo kenbaar maakt en benadrukt.

Boulder opaal

De boulder opaal heeft zijn naam gekregen omdat hij voornamelijk wordt gevonden in ijzersteen. Deze stenen zijn dan weer voornamelijk afkomstig uit Queensland. De opaal is onder andere te herkennen aan zijn donkere en ijzeren matrix aan de achterzijde. Daarnaast heeft deze opaal een levendig kleurenspel.

Kristal Opaal

De kristal opaal heeft weer een variatie van transparant tot semi transparant. De kristal opaal staat er bekend om, licht perfect te kunnen breken. Dit resulteert in de meest unieke, prachtige en kleurrijke displays. Kristal opaal kun je overal in Australië vinden, maar komt voornamelijk voor in Zuid-Australië.

Hoe worden Australische opalen gewonnen?

Het proces van opalen onttrekken uit de grond is naast fysiek ook nog eens ontzettend tijdrovend. De opalen worden met de hand uit de grond gehaald, dit kan zijn door middel van een boormachine of andere zware materialen. Wanneer de opalen uit de grond gehaald zijn is het belangrijk om de opalen zo zorgvuldig mogelijk te polijsten en te slijpen om de schoonheid te kunnen behouden. .

Hoe zorg je voor jouw Australische opaal?

Opalen zijn in de regel ontzettend gevoelig voor extreme temperatuurschommelingen, water, vallen en slagen. Het is daarom ontzettend belangrijk dat je voorzichtig om gaat met de opalen en ze veilig bewaard. Vermijd met opalen direct zonlicht en bewaar ze in een vochtige omgeving. Dit voorkomt barsten en scheuren. Voor wat betreft de verzorging geldt voor Australische opalen hetzelfde als de Ethiopische Welo opaal.

Waar let ik op met het kopen van een Australische opaal?

Een opaal kopen kan een uitdaging zijn, maar dat wil niet zeggen dat het geen leuke uitdaging is. Je gaat namelijk kijken naar de kleur, het patroon, de grootte, de helderheid en de vorm. Dit kan een hele leuke en nieuwe ervaring zijn. Je leert opalen namelijk te herkennen en weet uiteindelijk precies waar je op moet letten. Kwalitatieve opalen hebben bijvoorbeeld sterke kleuren en vaak een aantrekkelijk patroon. Wanneer je een opaal kiest, hangt het natuurlijk ontzettend af van jouw persoonlijke voorkeur. Over het algemeen geldt de regel “levendige kleuren en unieke patronen verhogen de waarde van de opaal aanzienlijk”.

Conclusie

Wij van Megalodontand.nl zijn ontzettend blij dat wij nu ook Australische opalen kunnen aanbieden. Een Australische opaal is ontzettend uniek in de wereld van de opalen en daarnaast ook nog eens ontzettend zeldzaam. Ze hebben een waanzinnige kleurenvariatie en de meest prachtige patronen. Wanneer je op zoek bent naar een Australische opaal, neem dan zeker een kijkje in ons assortiment.

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »