Terug

Hoe groot was de Megalodon?

Hoe groot was de Megalodon?

Was de Megalodon de langste haai die er ooit heeft bestaan? Of was de Megalodon toch niet zo groot als we dachten?
Je leest hier meer over in onze blog.

De Megalodon, ,de kolossus, die regeerde over vrijwel alle oceanen van de wereld, vrijwel zonder vijanden; De Megalodon kon een lengte bereiken van ongeveer 18 meter en kon zijn bek tot twee meter openen. De Megalodon werd voorheen gezien als nauw verwant (familie) aan de huidige witte haai, maar heeft nu een indeling gekregen in de familie van de Otodontidae. We vertellen je in onze blog graag meer over deze gigant.

De Megalodon, wat is dat ook alweer?

De Megalodon: een 1,5 miljoen jaar geleden uitgestorven haaiensoort, die tot wel 18 meter lang kon worden. Een gigantische haai die de heerschappij van de oceanen moest delen met onder andere de Leviathan. De Megalodon was een niets ontziende menace van de grote oceanen. De Megalodon had daarnaast geen natuurlijke vijanden. Wil jij graag alles weten over de Megalodon in zijn onoverwinnelijke tijden? Lees dan onze pagina over: De historie van de Megalodon.

Wat eet zo'n grote Megalodon nou precies?

De Megalodon zou vermoedelijk een variabel dieet hebben gehad dat bestond uit vis, zeeschildpadden, en grote walvissen. Je kunt in principe zeggen dat de Megalodon alles at dat voor zijn neus zwom. In tegenstelling tot de huidige haaien soorten, was de Megalodon met zijn grootte en kracht aan de top van de voedselketen en kon hij op vrijwel alles jagen in de oceaan. Volwassen Megalodons stonden er om bekend dat ze jaagden op de allergrootste oceanische prooien.

Hoe groot was de volwassen Megalodon?

De Megalodon was de grootste haai uit de oertijd en huidige tijd. De Megalodon kon 20 meter lang worden. Bizar he? Daarnaast kon de Megalodon ook nog eens een gewicht van 60.000 kilo behalen. Het was een groot gevaarte, waar men in de vroegere en huidige tijd nog altijd veel respect voor heeft.

Megalodon Scaling

Hoe groot was een Megalodon baby bij de geboorte?

Het blijkt dat de Megalodon haai ongeveer twee meter lang was bij de geboorte; Hiermee is de Megalodon vanaf de geboorte al groter dan de gemiddelde mens, bizar he? Het betekent dat de Megalodon mogelijk beviel van de grootste baby’s van alle haaiensoorten. Het is trouwens ook opvallend dat deze grootte aangeeft dat de Megalodon mogelijk levende jongen baarden, zoals de Makreelhaaien tegenwoordig.

Mocht je nou altijd al eens een tand willen hebben van de grootste haai die zich ooit in de wereld heeft bevonden. Kijk dan gerust eens in ons assortiment van Megalodon tanden.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »