Terug

Hoe krachtig is de beet van een Megalodon?

Hoe krachtig is de beet van een Megalodon?

Er zijn veel dieren in ons dierenrijk, heden en verleden, die een grote bijtkracht hebben. Echter er was niets in het dierenrijk met een bijtkracht groter dan de Megalodon. Wil jij nou alles weten over de bijtkracht van de Megalodon? lees dan deze blog.

Bij een 18 meter lange haai die 30.000 tot over de 60.000 kilo kon wegen, gaat je fantasie voor wat betreft de bijtkracht natuurlijk de vrije loop. Maar is de bijtkracht van de Megalodon nou echt zo krachtig of valt het stiekem toch allemaal een klein beetje mee? We leggen het je graag uit in onze blog.

De machtige Megalodon

De Megalodon, de grootste kolossale haai die ooit onze oceanen zijn thuis noemde. Met zijn 18 meter lang, 30.000 tot 60..000 kilo was de Megalodon een onverschrokken menace in onze oceanen. De Megalodon verscheen zo geschat rond 18 miljoen jaar geleden in het Mioceen tijdperk en stierf geschat 1,5 miljoen jaar geleden uit.De Megalodon was het grootste roofdier die ooit in onze oceanen heeft rondgezwommen.

De bijtkracht van de Megalodon

Het antwoord op de vraag: Wat is de bijtkracht van de Megalodon? Megalodon hadden volgens statistieken de sterkste bijtkracht in het dierenrijk. De Megalodon wordt vergeleken met een witte haai die op zichzelf een bijtkracht van 4.000 pond per vierkante inch (psi) heeft. Wanneer we een bepaalde ontwikkeling naar de toekomst doortrekken, komen we met de Megalodon uit op een serieuze bijtkracht van 40.000 psi. Daarmee staat deze meedogenloze jager onbetwist bovenaan.

Hoewel het getal natuurlijk geheel onbegrijpelijk klinkt, zit hier toch logica achter. De jachtstijl van de Megalodon bestond eerst uit de vinnen van zijn prooi af te vreten om daarna via de onderkant van de prooi de genadeklap toe te dienen.

Zo had de Megalodon 5 rijen tanden. Wil jij weten hoeveel tanden de Megalodon had? lees dan onze blog over: Hoeveel tanden had de O. Megalodon.

Zou jij graag willen weten wat voor soort Megalodon tanden deze enorme bijtkracht uitermate dodelijk maakte? Neem dan gerust eens een kijkje in onze webshop.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »