Terug

Hoe zwaar was de Megalodon

Hoe zwaar was de Megalodon

Was de Megalodon het zwaarste dier? Wat we je kunnen vertellen is dat het gewicht van de Megalodon uit serieuze nummers bestond. Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Lees dan deze luchtige blog.

Wetenschappers schatten dat de lichaamsgewicht van volwassen Megalodons varieert van ongeveer 30.000 kg tot zelfs over 65.000 kg , waarbij volwassen vrouwtjes groter zijn in lengte en gewicht dan volwassen mannetjes. We leggen je in deze blog graag alles uit over het gewicht en het dieet van de Megalodon.

De Megalodon, wat is dat ook alweer?

De Megalodon: een haai van ongeveer 18 meter lang is een uitgestorven haaiensoort, die enorme afmetingen kon bereiken. De Megalodon leefde in het Mioceen tijdperk dat ongeveer 18 miljoen jaar geleden begon tot ongeveer 1,5 miljoen jaar geleden. De Megalodon was de apex predator van zijn tijd. De Megalodon kon zijn bek tot twee meter wijd openen.

Wat at de Megalodon?

De Megalodon zou na verwachting een dieet hebben gehad dat bestond uit grote en kleine vis, Doegoe's, zeeschildpadden, eigen en andere haaiensoorten en grote walvissoorten. In tegenstelling tot de huidige haaien soorten, was de Megalodon met zijn grootte en kracht het ultieme roofdier van zijn tijd en jaagde hij op alles in de oceaan dat voor zijn neus kwam.

Dankzij de tanden die een Megalodon bezat kon hij snel werk maken van zijn prooien. Wil jij alles weten over de tanden van de Megalodon, lees dan onze blog over: Hoeveel tanden had de O. Megalodon?

Hoe jaagde de Megalodon eigenlijk?

Wanneer het gaat om de jachtmethode die de Megalodon gebruikte om hun prooi te vangen, wordt door onderzoekers verwacht dat de Megalodon een mogelijk vergelijkbare jachtmethode heeft gebruikt om zijn prooi uit elkaar te scheuren als de huidige grote witte haai. De jachtmethoden van de Megalodon waren uiteindelijk toch diverser dan die van de grote witte haai.

Dit zou inhouden dat hij een grote hap neemt uit zijn prooi met zijn grote scherpe tanden, zijn hoofd van links naar rechts schudt en gooit om vlees van zijn prooi te scheuren

De Megalodon stond erom bekend eerst de vinnen van zijn prooien af te vreten. Hierna zou de Megalodon zich aan de onderzijde van de prooi gepositioneerd hebben om daarna de genadeklap aan de prooi toe te kunnen dienen, via de onderkant.

Ben jij nu benieuwd naar de tanden die de Megalodon gebruikte tijdens het jagen en lijkt het jou gaaf om zo'n tand in bezit te hebben, neem dan eens een kijkje in ons assortiment van Megalodon tanden.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »