Terug

Verschillende kleuren Megalodon tanden

Verschillende kleuren Megalodon tanden

Wist jij dat er verschillende kleuren Megalodon tanden zijn? En weet jij ook waar de tanden de kleur door krijgen?

Er zijn diverse kleuren Megalodontanden te vinden, zo beschikken Megalodon tanden over blauwe, groene, witte, zwarte, grijze, bruine, zelfs lichtroze kleuren. De kleur van een haaientand, of elk ander fossiel, wordt bepaald door het soort sediment waarin het fossiel bewaard is gebleven. De kleur heeft bijna niets te maken met de leeftijd of het soort fossiel. Wij leggen je in deze interessante blog meer uit over de kleur van Megalodon tanden.

Fossiliatieproces van haaientanden

Laten we zeggen dat een bepaalde haaientand wordt afgestoten en naar de bodem van de zee zinkt. Om een fossiel te worden, wordt hij snel begraven door sedimenten. Na verloop van tijd hopen de zuurstofarme sedimenten zich op. De druk zal de sedimenten waarin de haaientand begraven ligt, gaan verdichten. Wanneer er genoeg lagen en druk opgebouwd zijn, zal water ervoor zorgen dat mineralen uit het omringende sediment in de haaientand vloeien (permineralisatie). Uiteindelijk zullen de mineralen het oorspronkelijke organische materiaal grotendeels vervangen en zal de haaientand als fossiel bewaard blijven. De kleur van de mineralen in het sediment wordt de kleur van het fossiel.

Andere factoren kunnen een rol spelen in welke kleur een versteende tand is, zware mineralen of verschillende gekleurde Megalodon tandenzuren aanwezig in sommige waterlichamen kunnen verschillende kleuren geven aan tanden, net als langdurige blootstelling aan zonlicht en andere omgevingsfactoren die in vergelijking met het fossilisatieproces zeer snel zijn. Alle gefossiliseerde megalodon- en andere haaientanden hebben kenmerken qua kleur en dichtheid die gebaseerd zijn op de mineralen die aanwezig waren toen ze miljoenen jaren geleden werden gefossiliseerd, maar eenmaal blootgesteld aan de elementen in de open lucht of in een watermassa kunnen er na verloop van tijd extra kleurveranderingen optreden.

Verschillende kleuren

Zoals hierboven al benoemd, worden de tanden in een verscheidenheid aan kleuren gevonden. Elk kleur beschikt over zijn eigen verhaal.

Ijzers: Tanden die gevonden in bruin zand, rijk aan ijzers beschikken over een verscheidenheid aan kleuren, zoals bruin, blauw en groen.

Roest: Megalodon tanden die gevonden worden in lagen met veel roest, zijn normaliter oranje / roodachtig.

Fosfaat: De heldere, zwarte kleur van de tanden is afkomstig van fosfaat.

Tannine: Megalodon tanden met mooie donkerbruine kleuren worden veelal gevonden in zoetwater rivieren waar veel tannines in zitten.

Lijmsteen: tanden die gevonden worden in lijmsteen beschikken vaak over een prachtige grijs / gele kleur.

Grondwater / water: Sommige tanden kunnen ook weer een witte kleur krijgen, doordat alle mineralen gespoeld worden met grondwater.

Megalodon tand kopen?

Ben jij op zoek naar een specifieke kleur Megalodon tand? Laat het ons dan weten: dan gaan wij voor je aan de slag om de perfecte tand voor jou te kopen. Daarbij beschikken wij veelal over verschillende soorten / kleuren tanden, zo is er voor ieder wat wils. Kies eenvoudig jouw favoriete Megalodon tand en bestel deze bij ons online.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Vereiste velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »