Terug

Waar kan ik Megalodon tanden kopen?

Waar kan ik Megalodon tanden kopen?

We hebben allemaal wel een fascinatie voor prehistorische dieren, deze fascinatie blijft onverminderd groot. Vele mensen zien het vinden van fossielen zoals een Megalodon tand dan ook als een ware droom.

De tanden zijn ontzettend indrukwekkend, dit hebben ze te danken aan hun grootte, schoonheid en rijke geschiedenis. We gaan in onze blog eens dieper in op alles wat je moet weten over Megalodon tanden, ook waar je ze veilig en betrouwbaar kunt kopen. Dit is natuurlijk Megalodontand.nl.

Wat is een Megalodon?

De Megalodon, wat een perfecte betekenis is voor “grote tand” was een van de meest grote en meest krachtige roofdieren uit onze oceanen en ik durf zelfs te zeggen uit onze geschiedenis. Deze gigantische haai kon met gemak een lengte bereiken van 18 meter en misschien zelfs meer en een gewicht tussen de 40 en 60 duizend kilo. De tanden van de Megalodon zijn misschien wel de meest iconische fossielen die ooit gevonden zijn. Deze tanden konden met gemak een lengte bereiken van wel 17 centimeter. Dit is in de regel net zo of misschien zelfs groter dan de hand van een gemiddelde volwassen mens. Dit maakt ze tot een populaire keuze voor doorgewinterde verzamelaars maar ook de beginners.

Waarom verzamelen we Megalodon tanden?

De tanden van de Megalodon zijn niet alleen indrukwekkend, maar vertellen ook een eigen verhaal over de geschiedenis van onze aarde en de geschiedenis van de Megalodon. Laten we eens een paar redenen bekijken waarom men voor het verzamelen van Megalodon tanden kiest.

 • Historische waarde: Dit wordt in de regel misschien wel onderschat, maar Megalodon tanden bieden een inzicht in het leven van miljoenen jaren geleden.
 • Esthetische aantrekkingskracht: Alle Megalodon tanden zijn uniek, geen één is het zelfde. Ze komen allemaal met hun eigen kleurenpatroon, eigen vorm en eigen grootte.
 • Educatieve waarde: Megalodon tanden zijn perfect om te dienen als educatief materiaal voor zowel de jongeren als de volwassenen onder ons, welke allemaal geïnteresseerd zijn in paleontologie.
 • Investering: Dit is een belangrijk feitje dat vele niet kennen, maar Megalodon tanden stijgen snel in waarde dankzij hun zeldzaamheid.

Megalodontand.nl is dé winkel in Megalodon tanden voor jou

Voor wie ontzettend graag Megalodon tanden in zijn verzameling wil is Megalodontand.nl dé webshop voor jou. Wij werken namelijk uitsluitend met gecertificeerde duikers en mijnwerkers die allemaal een ton aan ervaring hebben binnen hun vakgebied. Zij collecteren de tanden dan ook voor ons en wij verkopen ze uiteindelijk aan verzamelaars, scholen, kortom iedereen die wil leren van deze fascinerende wezens. We bieden daarom een breed assortiment aan met authentieke Megalodon tanden, welke worden gecontroleerd op echtheid en kwaliteit. Dit is dan ook de reden dat wij een COA (Certificate of Authenticity) kunnen schrijven. Maar wat onderscheid Megalodontand.nl nou eigenlijk van de rest? Laten we daar eens naar kijken:

Uitgebreide collectie

Wij van Megalodontand.nl bieden een diverse collectie aan tanden met verschillende groottes  en uit diverse regio’s. Elke tand beschrijven wij uitgebreid inclusief oorsprong en geschatte leeftijd, zo weet jij als koper precies wat je koopt.

Expertise en betrouwbaarheid         

De experts achter Megalodontand.nl zijn zelf gepassioneerde fossielenverzamelaars en hebben een diepgaande kennis van prehistorische dieren. Ze staan klaar om vragen te beantwoorden en advies te geven over de beste stukken voor jouw collectie.

Gerichte klantenservice

Megalodontand.nl zet graag alles op alles om de beste klantenservice te geven. We hebben namelijk onze klanttevredenheid hoog in het vaandel staan. We bieden een uitstekende klantenservice, een niet goed = geld terug policy, gedetailleerde productinformatie, veilige verzending en een duidelijk retourbeleid.

Duurzaamheid en ethiek

Het is voor ons uiterst belangrijk dat de fossielen op een ethische en duurzame manier worden verzameld. Zoals we al eerder hebben vermeld werken we daarom ook uitsluitend met de beste duikers en mijnwerkers in het vak. Wij bieden daarom de garantie dat al onze tanden op een verantwoordelijke wijze zijn verkregen, met respect voor het milieu en de wet.

Hoe kies ik de beste Megalodon tand

Wanneer je een Megalodon tand wilt kopen zijn er natuurlijk verschillende factoren waar je op let. We zouden Megalodontand.nl niet zijn als we niet een paar tips voor je zouden hebben.

 • Grootte: De grotere tanden zijn natuurlijk vaker gewild, maar vergeet niet dat de kleinere tanden ook ontzettend gedetailleerd kunnen zijn.
 • Conditie: Kijk goed naar de staat van de tand. Een onbeschadigde tand is natuurlijk meer waard.
 • Kleur: De kleur kan veel zeggen over de mineralen, de leeftijd en de bodem waar de tand in is gevonden.
 • Certificatie: Wij voorzien al onze tanden van een certificaat van echtheid.

Veelgestelde vragen

 • Zijn alle Megalodon tanden op Megalodontand.nl echt?Jazeker, al onze tanden worden door dezelfde bedrijven gevonden op plaatsen waar deze haai vroeger geleefd heeft. Daarnaast worden ze daar al door experts nagekeken.
 • Hoe verzorg ik mijn Megalodon tand? Dit is een heel belangrijke, vermijd direct zonlicht en hoge vochtigheid. Gebruik daarnaast een zachte borstel als je jouw tand wil schoonmaken.
 • Kan ik mijn tand ruilen als ik niet tevreden ben? Megalodontand.nl biedt een duidelijk retourbeleid voor alle aankopen.

Conclusie

Het verzamelen van Megalodon tanden is een fascinerende hobby welke je dichter bij de natuurlijke geschiedenis brengt. Daarnaast laat het je kijken naar het leven van miljoenen jaren geleden. Met de betrouwbare service en deskundige kennis van Megalodontand.nl ben je verzekerd van een aankoop die zowel waardevol als betekenisvol is.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Vereiste velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »