Terug

Hoeveel tanden had de O. Megalodon?

Hoeveel tanden had de O. Megalodon?

Tanden van 19 cm groot.. kun je jezelf dat voorstellen? Deze gigantische haai had verschillende rijen met surrealistische tanden. Lees in deze interessante blog wat Megalodon tanden zijn en over hoeveel tanden de Megalodon beschikte.

De megalodon was een gigantisch schepsel van maar liefst 20 meter lang. Het is onbekend of de vis werkelijk zo groot is geworden, maar sommigen geloven dat de Megalodon, gezien de lengte van zijn tanden, alleen al 18 meter lang kon worden! Het Natural History Museum in Londen heeft verschillende meningen over wat zij waarschijnlijker achten - de ene pleit voor een lengte van 20 meter, terwijl anderen zeggen de Megalodon zelfs 25 meter kon worden, gezien hun analyse van skeletresten die in heel Europa en Azië zijn gevonden.

Ter vergelijking: moderne grote witte haaien kunnen wel 6 meter lang worden. Nog groter is de walvishaai, die wel 9,7 meter lang kan worden! De langste beenvis die vandaag leeft - een groep die "haaien" wordt genoemd omdat zij geen graten hebben maar hun skelet uit kraakbeen bestaat in plaats van stijf botweefsel, zoals bij andere gewervelde dieren - wordt Regalecus glesne genoemd; dit individu is opgetekend met een lengte van meer dan 11 meter

Tanden van een O. Megalodon

De grootste Megalodontand meet ongeveer 17cm lang- bijna drie keer langer dan eender welke andere soort van grote witte haaien'. Deze reusachtige afmetingen leidden ertoe dat oude volkeren over zijn oorsprong theoretiseerden; bijvoorbeeld vroege ontdekkingen van O. Megalodon tanden werden geschaard onder 'gigantische slangen'.

De indrukwekkende tanden van megalodon worden over de hele wereld in grote hoeveelheden gevonden. "Tanden van deze prehistorische haai komen wereldwijd voor en werden onder fossielenverzamelaars gewaardeerd om hun gevarieerde kleuren, gekartelde randen en grote omvang in vergelijking met andere fossielen,''. De Otodus Megalodon verving, net zoals de 'moderne haaien', heel zijn/haar leven de tanden. Een Megalodon gebruikte dus honderden tot duizenden tanden. Om die reden worden er veel tanden, wereldwijd, gevonden.

Dus, hoeveel tanden had de Megalodon?

De megalodon was één van de roofdieren aan de top van de voedselketen. Hij deed zich tegoed aan andere grote zeezoogdieren zoals walvissen en dolfijnen, maar volgens de ontdekkingen kan hij zelfs haaien hebben gegeten! De gigantische haai beschikte over 276 tanden, in vijf verschillende rijen. De grootste tanden van de Megalodon zaten vooraan.

De megalodon viel eerst de flippers en de staart van zijn prooi aan en ging dan tot de slacht over. De 276 gekartelde tanden in de bek van deze prehistorische vis waren perfect om vlees met gemak te verscheuren toen hij rondzwom om zich tegoed te doen aan walviskarkassen op zee.

De Megalodon is een oeroud schepsel dat miljoenen jaren geleden leefde in wat wij tegenwoordig "de millennia vóór de geschreven geschiedenis" noemen. Dit onderwaterroofdier had zijn jachttechnieken geperfectioneerd, waardoor hij zich onderscheidde van andere diersoorten - hij richtte zich niet, zoals veel dieren tegenwoordig doen, op één soort dier of op één grootte, maar hij kon alles eten wat op zijn weg kwam! De Megalodon had daarnaast een belachelijk sterke beet. Wil jij graag weten hoe sterk deze beet is, lees dan onze blog over: Hoe krachtig is de beet van een Megalodon?

Megalodon tanden voor je eigen collectie?

Ben jij op zoek naar zo'n stoere, gigantische O. Megalodon tand voor je eigen collectie? Bekijk dan eens onze webshop en bestel jouw eigen, favoriete Megalodon tand.

Heb je vragen over onze Megalodon tanden of over de O. Megalodon in zijn algemeen? Stuur ons dan een e-mail: wij reageren doorgaans binnen één werkdag.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »